ممنوعیت دانشجویان دختر از شرکت در آزمون کانکور
فعالان حقوق بشر: طالبان جامعه را به سمت تاریکی میبرند
در ادامه وضع محدودیت ها و ممنوعیتها بر زنان، مقام های طالبان اینبار دختران و زنان را از شرکت در کانکور سراسری یا امتحانات ورودی دانشگاهها منع کرده اند.
آزمون سراسری کانکور تعیین کننده شرایط ورود متقاضیان به دانشگاههاست و قرار است در پنج دور به تفکیک ولایات، در ماه روان برگزار شود.
بی بی سی فارسی در گزارشی نوشته که «هیأت امتحانات وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان گفته است که فقط دانشآموزان پسر مجاز به شرکت در آزمونهایی هستند».
این تصمیم گروه طالبان با توجه به بستن دروازه مکاتب (بالاتر از صنف ششم) و دانشگاه ها بروی دختران هرچند غیر منتظره نیست ولی آخرین گام برای حذف زنان از نظام تحصیلات عالی تلقی میشود.
سال گذشته اولین کانکور سراسری ورودی دانشگاهها پس از روی کار آمدن طالبان در حالی برگزار شد که داوطلبان زن با محدودیت انتخاب برخی رشتهها و دانشکدهها مواجه شدند؛ یعنی دختران از انتخاب برخی رشته های تحصیلی مانند زراعت، وترنری یا طب حیوانی، انجینری ساختمان و انجینری معدن شدند.
کمی بعدتر نزدیک به ختم سال تحصیلی 1401 و در جریان آزمون سالانه، طالبان به صورت ناگهانی دختران را از رفتن به دانشگاه ها منع کردند.
از تصمیم جدید گروه طالبان چنین استنباط میشود که دانشاموزان دختر حالا از ادامه تحصیلات در تمامی رشتهها محروم شدهاند. تصمیمی که مانند سایر اقدامات زن ستیزانه گروه حاکم، انتقادها و واکنشهای زیادی را برانگیخته است.
شماری از فعالان حقوق بشر این تصمیم را آخرین اقدام ممکن در جهت دور نگهداشتن زنان از تحصیل و آگاهی و به معنای فرو بردن جامعه در قعر تاریکی و جهالت می خوانند، آن را به شدت محکوم میکنند و نسبت به پیامدهای خطرناک آن هشدار میدهند.
مژگان فراجی روزنامه نگار و فعال حقوق بشر در گفتگو با میثاق نیوز با اشاره به پیامدهای خطرناک این تصمیم میگوید که در چند سال آینده ما هیچ استاد، داکتر، انجینیر و هیچ پرستاری خانم در جامعه نخواهیم داشت.
چنانکه از حدود دو سال به این سو دختران نتوانستهاند از صنف ۱۲ فارغ التحصیل شوند چون گروه طالبان اجازه بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را نداده است.
او میگوید: مانع شدن دختران از حضور در آزمون سراسری کانکور به معنای نادیده گرفتن نیمی از بدنه جامعه و فرو بردن جامعه به سمت جهالت و تاریکی است. با ادامه این وضعیت در سالهای نه چندان دور ما هیچ استاد، داکتر، انجینیر و هیچ پرستار خانم نخواهیم داشت. و جامعه ای خواهیم داشت که کاملا تک جنسیتی و تک قطبی خواهد بود و این امر به هیچ عنوان برای هیچ کسی در هیچ جغرافیایی قابل قبول نخواهد بود. حذف زنان به معنای حذف تمام موازین حقوق بشری است که جامعه جهانی ملزم به تطبیق و رعایت آنست.
این گروه پیشتر در توجیه مسدود کردن دانشگاهها به روی دختران مختلط بودن کلاسهای دختران و پسران و نبودن «شرایط مناسب شریعت اسلامی» را دلیل بر این اقدام شان عنوان کرده بودند.
موضوع آموزش دختران و فرامین مربوط به زنان در سطح رهبری طالبان از زمان روی کار آمدن این گروه در ۱۵ آگست دو سال پیش، به یکی از جنجال برانگیزترین موضوعات تبدیل شده است که بارها مورد انتقاد سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری قرار گرفته است.
priligy side effects This work demonstrates the suitability of the nanosponges not only as a dual release drug delivery system but also enabling a regulated metabolism through the capacity of a nanonetwork