واکنشها به دستور بستن آرایشگاههای زنانه: «طالبان زنان را در خانهها زندانی میکنند»
در پی واکنش های بین المللی در مورد تصمیم اخیر طالبان برای بستن آرایشگاه های زنانه تا یکماه دیگر، وزارت «امر به معروف و نهی از منکر» این گروه به تازگی در توضیح این دستور گفته است که این فرمان به دلایل «اقتصادی» و همچنین به خاطر «غیرشرعی» بودن استفاده از موی مصنوعی و چیدن ابرو صادر شده است.
این وزارتخانه چند روز پیش دستور بستن تمام آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور را (تا یک ماه دیگر و طی مراحل پروسههای اداری مالک و مشتری) صادر کرد.
محمد صادق عاکف، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان طی یک کلیپ ویدیویی دلایل فرمان مسدود کردن آرایشگاههای زنانه را از نظر طالبان توضیح داده و فعالیت این سالنها را «خلاف شریعت اسلامی» خوانده است.
او گفته است: «اول این که در این وضعیت بد اقتصادی کشور آنجا بسیار اسراف میشد و خانواده داماد مجبور به پرداخت هزینه اضافی میشد».
او در ادامه صحبتهایش میگوید:«دوم از نظر شریعت جایز نیست که موی انسانهای دیگر را به خاطر زینت به انسان دیگر به کار گرفت. آنجا به زنان موهای اضافه برای زینت به کار گرفته میشود. سوم هم این که آنجا ابروی زنان چیده میشود که صریحا خلاف شریعت است و در یکی از احدایث پیامبر اکرم که به چند زن لعنت شده، یکی آن زنی است که ابروی دیگری را میچیند. این منکرات بودند. نکته دیگر اینکه موارد شرعی وضو در این مکانها رعایت نمیشود و آب وضو به آنجایی که لازم است نمیرسد.» این نقل قول مستقیم سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان بود.
اخیرا بی بی سی فارسی به نقل از منابعی در اتاق تجارت و صنایع افغانستان نوشته که تصمیم اخیر طالبان برای بستن تمام آرایشگاههای زنانه باعث بیکاری حدود ۶۰ هزار زن در سراسر کشور خواهد شد. براساس معلومات منبع ذکر شده حدود ۳۱۰۰ سالن زیبایی زنان در کابل پایتخت و جمعا حدود ۱۲ هزار آرایشگاه زنانه در کل کشور فعالیت دارند که در هر یک به طور متوسط پنج زن مشغول به کار هستند.
در پی این تصمیم، سازمان ملل متحد خواستار لغو دستور طالبان برای تعطیلی تمام آرایشگاههای زنانه شد. دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) گفته که چنین سیاستی به اقتصاد کشور ضربه میزند و مغایر ادعاهای طالبان درباره حمایت از کار زنان است.
«طالبان زنان را در خانههایشان زندانی میکنند»
هدر بار، مسئول بخش زنان در سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز گفته تصمیم اخیر بخشی از روندی است که طالبان زنان را تبدیل به زندانی در خانههای خودشان میکنند.
او در مصاحبهای به بیبیسی گفته که برای رسیدگی به بحرانی که زنان هر روز با آن در افغانستان روبرو هستند، جامعه بینالمللی به ویژه سازمان ملل باید اقداماتی بیشتری مثل ساختن ساز و کاری پاسخگویی در زمینه جنایتهایی که در افغانستان صورت میگیرد، انجام دهند.
خانم بار گفته: «آرایشگاهها جایی بود که زنان میتوانستند بروند و با زنان دیگر در ارتباط باشند و باعث دلگرمی آنها شود که آن هم حالا از آنها گرفته شده است.»
مسئول بخش زنان سازمان دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد که نهادهای امدادرسان در افغانستان هم باید سیاستی واحد داشته باشند و رویکرد شان برای امدادرسانی با حفظ حقوق بشر باشد.
در عین حال شماری از شهروندان و فعالان حقوق بشر نیز در این مورد شدیدا واکنش نشان داده اند. نها نادری فعال حقوق می گوید که دستور بستن آرایشگاه های زنانه جفای دیگر برزنان، غیر قابل تحمل و تلاشی برای بردگی بیشتر زنان است.
خانم نادری در صحبت با میثاق نیوز میگوید: طالبان با ممنوعیت تحصیل و کار و … و اکنون بستن آرایشگاه های زنانه منحیث تنها فضای باقی مانده برای فعالیت اقتصادی زنان، همه آزادی ها و حقوق زنان را سلب کرده است و این امری غیرقابل تحمل و جفای بزرگی در حق زنان است.
رینا امیری، نماینده ویژه آمربکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان نیز گفته است که این اقدام افغانستان را بیشتر منزوی میکند.
مساله جالب و قابل تامل اینست که طی نزدیک به دو سال گذشته طالبان در زمینه های مختلف به صورت گسترده حقوق بشر و مشخصا حقوق زنان از بستن مکاتب و دانشگاه ها تا منع آنها از کار در بیرون خانه همه را مقابل چشمان سازمان ملل و جامعه جهانی و کشورهای حامی حقوق بشر انجام داده اند. اکنون سوال اینست که آیا این آخرین مورد از این نوع اقدامات خواهد بود؟!
Indeed, all traditional methods used to assess cation chloride cotransporter activity are not adequate for HTS want to buy priligy in pakistan