کمیتۀ صلیب سرخ: طرفهای درگیر جنگ برای حفاظت غیر نظامیان تلاش کنند
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان از طرفهای درگیر جنگ خواسته است که اقدامات بیشتری برای حفاظت از غیرنظامیان، ساختارهای غیرنظامی، مراکز صحی و کارمندان صحی انجام دهند.
این کمیته امروز (دوشنبه، 21 اسد) در یک اعلامیه گفته است که بمباران هوایی، حملات شبانه و حملات در مناطق پرجمعیت منجر به کشته و زخمی شدن زنان، مردان و کودکان شده و منازل مسکونی، آموزشگاهها، مکانهای خرید و فروش و مراکز صحی هدف قرار گرفته است.
«خوان پدرو سکارر»، رئیس نمایندگی مرکزی کمیته بینالمللی صلیبسرخ در افغانستان “ICRC” گفته بربنیاد حقوق بینالمللی بشردوستانه، طرفهای درگیر جنگ باید اجازه دهند که کمکهای بشری به افراد نیازمند رسانیده شود.
در اعلامیه این کمیته همچنان گفته شده که حمله به کارمندان و مراکز صحی افزایش یافته، چنانچه تنها در شش ماه اول سال جاری میلادی ۵۹ حمله به مراکز و کارمندان صحی صورت گرفته است.
مقام های صلیب سرخ در افغانستان از تمامی طرف های دیگر جنگ خواسته اند که مانع دسترسی مردم به خدمات صحی نشوند.
این کمیته می گوید هرچند با گذشت هر روز نیازمندی مردم به کمک های بشری و صحی در افغانستان بیشتر می شود، اما نا امنی ها کمک رسانی را به نیازمندان مشکل ساخته است.
در اعلامیه صلیب سرخ در مورد افرادی که از سوی طرفهای درگیر در ارتباط به منازعه مسلحانه توقیف شدهاند، نیز ابراز نگرانی کرده است.
در اعلامیه گفته شده است که افراد توقیفشده باید به مراقبتهای صحی و نیازمندیهای اساسی از جمله آب پاک، لباس و اسباب صحی، دسترسی و همچنان با خانوادههای خود تماس داشته باشند.
این اعلامیه کمیته بینالمللی صلیبسرخ در حالی امروز به نشر میرسد که ریاست عمومی امنیت ملی کشوراعلام کرد که بر اساس فرمان رئیسجمهور غنی، 35 تن از زندانیان طالبان به مناسبت عید قربان آزاد شده است.
در اعلامیه امنیت ملی گفته شده است که دولت افغانستان به خاطر صلح و آتشبس پایدار، همواره در، مذاکره و گفتوگو را باز گذاشته تا همه طرفهای درگیر، به جنگ نقطه پایان گذاشته و متوسل به گفتوگو شوند.
از سوی هم هشتمین دور مذاکرات صلح افغانستان میان نمایندگان آمریکا و طالبان امروز به پایان رسید. زلمی خلیلزاد ابراز امیدواری کرد که این عید (قربان) آخرین عیدی باشد که افغانستان در جنگ به سر میبرد.
هشتمین دور مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان به روز شنبه 3 آگست (12 اسد) در دوحه پایتخت قطر آغاز شد و این گفتگوها امیدواریهای را برای یک توافق نهایی میان ایالات متحده و نمایندگان طالبان به وجود آورده بود. گفته میشود پس از دستیابی به توافق میان نمایندگان دو طرف، مذاکرات بینالافغانی نیز آغاز خواهد شد.