عمر داوودزی به تهران رفت

شورای عالی صلح اعلام کرده است که محمد عمر داوودزی، رییس دبیرخانه این شورا و نماینده ویژه رییس جمهور در امور منطقه‌ی برای اجماع صلح به ایران رفته است.

احسان طاهری، سخنگوی شورای عالی صلح گفته است؛ آقای داوودزی برای رایزنی با مقام‌های ایرانی درمورد روند صلح امروز به تهران رفته است.

طاهری افزوده جلب حمایت‌ها و همکاری‌های ایران در راستای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین‌الافغانی میان حکومت افغانستان و گروه طالبان از برنامه های اصلی آقای داوودزی با مقام‌های ارشد ایران است.

گفته می‌شود آقای داووزی در این سفر دو روزه با جواد ظریف و مشاور امنیت ملی این کشور دیدار و گفتگو می‌کند.

ایران از سوی فرماندهان امریکایی در افغانستان متهم به حمایت از تروریزم در افغانستان است. پیش از این برخی اسناد و سلاح های که از طالبان بدست نیروهای امنیتی کشور افتاده بود نشان می‌دهد که ایران از طالبان حمایت های همه جانبه می‌کند.

اخیرا ایران تایید کرده است که با طالبان در ارتباط است و این رابطه به دوستی ایران و افغانستان آسیب نمی‌زند.

پیش از این نیز نمایندگان طالبان به تهران رفته بودند و با مقام های ایران دیدار کرده بودند. هرچند پیش از آن نیز سفرهای پنهانی اعضای ارشد طالبان به تهران گزارش شده بود که تهران آنرا رد کرده بود.

داووزی در حالی به تهران رفته است که تا کنون حکومت افغانستان غایب مذاکرات صلح با طالبان است. آخرین دور گفتگوهای میان نمایندگان طالبان و زلمی خلیل‌زاد هفته گذشته در قطر پایان یافت. نشستی که خروجی آن نه با رسانه‌ها شریک شده است و نه حکومت افغانستان از آن آگاهی دارد.

عدم هماهنگی و مشوره با حکومت وحدت ملی در مذاکرات قطر، حکومت را بیش از هر زمان دیگری سبب شده است که تیم ارگ با دیده تردید به این مذاکرات بنگرد؛ تا جایکه حمدالله محب مشاور شورای امنیت حکومت وحدت ملی در امریکا زلمی خلیل‌زاد را متهم به تلاش برای تصاحب قدرت در افغانستان کرده بود.

محب زلمی خلیلزاد را به تلاش برای تصاحب قدرت در افغانستان متهم کرد و گفت: “با در نظر داشت سابقه خلیلزاد، سابقه شخصی وی، او در پی اهدافی در افغانستان است. او (خلیلزاد) دو بار می‌خواست در انتخابات ریاست جمهوری اشتراک کند… تصور در افغانستان و در میان افراد که در حکومت هستند، این است که شاید هدف از این همه گفتگو ها، ایجاد یک حکومت موقت باشد که او (خلیلزاد) وایسرای آن باشد (در راس آن قرار بگیرد).”

اکنون حکومت افغانستان و شورای عالی صلح تلاش دارند تا در مورد روند گفتگوهای صلح کشور با کشورهای منطقه رایزنی کنند. کشورهای که بصورت غیر مستقیم در جنگ افغانستان دخیل هستند.

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *