عمر داوودزی در تهران؛

تشکیل اداره موقت افغانستان را به گذشته باز می‌گرداند

نماینده ویژه رییسجمهور برای اجماع منطقهای در باره صلح که به تهران سفر کرده، گفته است که ایجاد اداره موقت در افغانستان، کشور را به طرف یک آنارشی میبرد و به هیچ صورت به نفع کشور نیست.

محمد عمر داوودزی که در جمع نمایندگان مهاجرین در سفارت افغانستان در تهران صحبت می‌کرد، در مورد گمانه‌زنی‌ها برای ایجاد اداره موقت در نتیجه گفت‌وگوهای صلح، هشدار داد: “ما اگر دولتی نداشته باشیم، صلحی هم نخواهد بود، اگر به طرف اداره موقت برویم، دولت را نفی کرده و اداره موقت بسازیم، به هیچ صورت به نفع کشور نیست، ما را به طرف آنارشی می‌برد، چند ماه به نام اداره موقت یک چیزی باشد، باز صدراعظم و رییس‌جمهور بین خود جنگ کند و باز همان مصیبت‌ها و بدبختی‌هایی که ما از آن گذشته‌ایم”.

داوودزی و جواد ظریف وزیر خارجه ایران در تهران با هم ملاقات کرده اند

آقای داوودزی در حالی از تشکیل حکومت موقت نگران است که روندگفتگوهای صلح با طالبان به سرعت به پیش می‌رود و قرار است که طی روزهای آتی هیتی از نمایندگان سیاسی افغانستان وارد قطر شوند و با طالبان گفتگو کنند.

گفتنه می‌شود که رهبران احزاب و سیاسی که وابستگی غیر دولتی ندارند از اشرف غنی رییس جمهور نیز خواسته اند تا نمایندگان حکومت را نیز در این نشست اعزام کند. درخواستی که از سوی اشرف غنی رد شده است.
آقای داوودزی در بخش دیگر سخنانش خاطرنشان کرده است: “حالا اگر سال انتخابات نمی‌بود، من یقین دارم رییس‌جمهور غنی اگر می‌فهمید که به خاطر صلح باید انتخابات قبل از وقت برگزار شود، حاضر بود که انتخابات قبل از وقت برگزار گردد، حالا که تصادف نیک است، امسال سالش هم تکمیل شده و حرف‌های صلح هم گرم شده، اگر طالبان این دولت را خوش ندارند، بگذارند که انتخابات شود و در انتخابات دولت نو می‌آید.”

آقای داوودزی در حالی به تهران رفته است که گفتگوهای صلح میان زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در قطر هفته قبل به پایان رسید. طرف‌های مذاکره کننده روند این گفتگوها را قناعت بخش خوانده اند.

طرف‌های مذاکره کننده در حالی از پیشبرد گفتگوها راضی هستند که حکومت افغانستان که به خود را طرف اصلی جنگ با طالبان می‌داند در مذاکرات حضور ندارد و اخیرا جمدالله محب مشاور شورای امنیت کشور در امریکا زلمی خلیل‌زاد را متهم به حاشیه راندن حکومت در مذاکرات کرده بود. ادعای که روابط دو شریک استراتژیک را نیز خدشه دار کرده است.

امریکا امروز گفته است که حمدالله محب را دیگر به رسمیت نمی‌شناسد.

کارشناسان معتقدند که رابطه ارگ و کاخ سیفد پیش از اظهارات آقای محب در امریکا نیز دچار نوسان شده بود. محمد اشرف غنی بارها به صورت غیر مستقم خواستار واگذاری نشست ها و گفتگوهای صلح را با طالبان را به کابل شده است ادعای که از سوی طالبان نیز مردود شمرده شده است.

طالبان گفته اند که حکومت کابل استقلال ندارد و ما با رهبران حکومت وحدت ملی مذاکره نمی‌کنیم.

منابعی نیز نیز تایید می‌کنند بحث حکومت موقتا میان دو طرف مذاکره کننده در قطر نیز مطرح است. البته هنوز این‌که حکومت موقت با چه مکانیزمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن