عقب نشینی عبدالله عبدالله؛

بازشماری آرا در هفت ولایت آغاز می شود

عبدالله عبدالله رییس تیم ثبات و همگرایی و یکی از نامزدان پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری کشور در نشست خبری در ریاست اجراییه از هوادارانش خواست تا به کمیسیون مستقل انتخابات اجازه بازشماری و تفتیش آرا در 7 ولایت شمال و شمال شرق را بدهند.

آقای عبدالله می گوید که این اقدام او به درخواست کمیسیون شکایات انتخاباتی صورت گرفته است.

روز گذشته، جمعه 22 قوس، کمیسیون شکایات انتخاباتی در نشستی با نمایندگان تیم های انتخاباتی، ناظران داخلی و بین المللی و اعضای دو کمیسیون، موضوع جنجال های انتخاباتی را بررسی کرد.

با این حال عبدالله عبدالله می گوید که او، هرگز نتایج برآمده از تقلب را نمی پذیرد و اجازه بازشماری هفت ولایت نیز تنها به خاطر حسن نیت این تیم صورت گرفته است.

هواداران عبدالله عبدالله در ولایت های ولایت پنجشیر، بغلان، تخار، بدخشان، جوزجان، سرپل و فاریاب به کمیسیون اجازه ندادند روند بازشماری را انجام دهد.

جنجال بر سر ابطال یا صحت حدود ۳۰۰ هزار رای از هفته‌ها به اینسو مانع شمارش آرا و اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را که در ششم میزان شده است.

بر اساس گفته‌های اعضای تیم ثبات وهمگرایی، 300 هزار رای جنجالی شامل ۱۳۷ هزار رای قرنطین شده است که بدون اطلاع تیم‌های انتخاباتی وارد محاسبه نهایی آرای معتبرشده، بیش از صد هزار رای ثبت شده در خارج از زمان قانونی انتخابات (هفت صبح تا پنج بعد از ظهر ششم میزان) و بیش از پنجاه هزار رای ثبت شده با تصاویر تکراری یا عکس‌های گرفته شده از روی عکس می‌باشد.

کمیسیون انتخابات می‌گوید “اشتباه کارمندان و مشکلات تخنیکی” مهمترین دلایل این مشکلات بوده است. به گفته مسئولان این نهاد، تفاوت آرا در محاسبه نهایی به دلیل تفاوت در اطلاعات بیومتریک جمع‌آوری شده و شمار رای‌دهندگان ثبت شده در سیستم است و ناآشنایی با دستگاه بیومتریک، دلیل ثبت شدن آرا در خارج از زمان جریان برگزاری انتخابات بوده است.

اعضای کمیسیون انتخابات می‌گویند آنها شواهد و اسناد دیگر چون فورم‌های نتایج ثبت شده در محلات رای دهی، نبود شکایات و گزارش‌هایی از تقلب‌ها و حضور ناظران و شاهدان انتخاباتی، برای معتبر دانستن این آرا دارند.

اما اعضای تیم ثبات و همگرایی تاکید دارند که برای باطل شدن آرایی که به آن اعتراض دارند، مواد قانونی صریح وجود دارد اما برای معتبر دانستن آنها به دلیل مشکل فنی و خطای انسانی، هیچ چیزی در اسناد قانونی وجود ندارد.

همچنان شماری از ستادهای انتخاباتی و نهادهای ناظر انتخاباتی اعتراض شان را به بازشماری نزدیک به ۲۵۰۰ محل رای دهی اعلام کردند که به گفته آنها دستگاه‌های بیومتریک آنها و یا حافظه دستگاه‌های آنها تاکنون ناپدید است.

کمیسیون در پاسخ به این اعتراضات گفته تنها برای بررسی سرنوشت این آرا، آنها را شامل بازشماری کردند. این کمیسیون اعلام کرده که از مجموع ۱۱۹۰ محل از این محلات رای دهی که آرای‌شان تاکنون بررسی شده، آرای ۱۱۷۹ محل را باطل ساختند.

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن