رونماییِ «روایتهای طالبان؛ نقش اطلاعرسانی و فرآوردههای تبلیغی در جنگ در افغانستان»
ترجمه کتاب تحقیقی “روایتهای طالبان؛ نقش اطلاعرسانی و فرآوردههای تبلیغی در جنگ افغانستان” که توسط توماس جانسون استاد دانشگاه نیروی دریایی امریکا نوشته شده است، امروز، پنجشنبه، ۱۳ سرطان در انیستیوت امریکایی مطالعات افغانستان رونمایی شد.
فردوس کاوش، نویسنده و روزنامهنگار که این کتاب را از انگلیسی به فارسی ترجمه کرده است، میگوید این کتاب، در نوع خود یک پژوهش بینظیر است زیرا جنگ افغانستان تاکنون کمتر از منظر روایتها، حکایتهای رسانهای و فرآوردههای تبلیغاتی بررسی شده است.
به گفته او، توماس جانسون در کتابش توضیح داده است که چرا ناتو، امریکا و دولت افغانستان نتوانستند جنگ روایتها را در دهکدههای جنوب افغانستان ببرند.
به گزارش اطلاعات روز، آقای کاوش در این برنامه گفته است: “توماس جانسون در کتابش توضیح میدهد که طالبان با استفاده از چه روشهایی توانستند جهان ذهنی روستاییان جنوب افغانستان را فتح و آنان را در راستای روایت خود شان بسیج کنند.”
داکتر عمر شریفی، رییس انستیتوت امریکایی مطالعات افغانستان نیز در مراسم رونمایی از ترجمه این کتاب، گفت که اثر آقای جانسون، تصویر خوبی را برای امریکاییها در خصوص جنگ شان در افغانستان ارایه میکند.
به گفته او، روایتسازی طالبان تداوم روایت دهه هشتاد در افغانستان است و سازوکارهای تبلیغی طالبان در واقع “کاپی نوع قرن بیست و یکمی از دوران جنگ با شوروی سابق است” اما توماس جانسون در کتابش به نقش پاکستان در روایتسازی و ماشین پراپاگندای طالبان نپرداخته است.
توماس جانسون، استاد دانشگاه نیروی دریایی ایالات متحده امریکا در این کتاب، گفته است که دستگاه روایت سازی طالبان با استفاده از ابزرهایی مثل شبنامه، شعر، ترانه و واعظان مذهبی، حضور نیروهای ناتو در افغانستان را به چالش کشیده است.
او، استدلال میکند که طالبان در جنگ تبلیغاتی بهتر از ناتو، ایالات متحده امریکا و دولت افغانستان ظاهر شده و پیام خود را بهصورت پیوسته به مخاطب رساندهاند.
تمیم عاصی، معاون پیشین وزیر دفاع افغانستان در امور پالیسی و استراتژی در دیباچهی کتاب «روایتهای طالبان» نوشته است که چالش بزرگی که امریکا، ناتو و حکومت افغانستان باید بر آن فایق بیایند، جنگ تبلیغاتی و رسانهای طالبان است و آنان باید تبلیغات طالبان را خنثا کنند.
کتاب “روایتهای طالبان؛ نقش اطلاعرسانی و فرآوردههای تبلیغاتی در جنگ افغانستان” توسط انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان در هزار نسخه در کابل چاپ شده است.
Thanks in support oof sharing such a gkod opinion, paragraph is fastidious, thatts whhy i have read
it fully