بحران شدید کمبود آب آشامیدنی در غرب کابل؛ هزاران خانواده ماه‌هاست که آب کافی برای خوردن ندارند!

صف های طولانی باشندگان آسیاب بینی در غرب کابل برای به دست آوردن آب

در کنار ده‌ها و بلکه صدها معضل مهم شهری در کابل، اینروزها کمبود شدید آب آشامیدنی نیز باشندگان پایتخت بخصوص غرب کابل و منطقه دشت برچی را رنج می‌دهد. آبی که مایه حیات است و حتا تصور نبود آن ولو برای یک روز دشوار و آزار دهنده است.

اما باشندگان غرب کابل و منطقه دشت برچی سالهاست که با این مشکل گرفتار اند. مردمی که سالهاست صدایش را هیچکسی نشنیده است. غرب کابل یکی از پرجمعیت ترین بخشهای کابل است که جمعیت آن حدود دو میلیون نفر برآورد می شود.

باشندگان این شهر و بخصوص این منطقه با خیلی از کمبودها و نبودن ها کنار آمده اند اما آیا بدون آب هم می شود کنار آمد!؟

غرب کابل به صورت عموم با بحران کمبود آب آشامیدنی مواجه اند اما این بحران در منطقه آسیاب بینی و اطراف چهل دختران و قسمت های ریگریشن بسیار جدی است؛ باشندگان این منطقه از سالها و به طور جدی از شش ماه به اینسو آب خوردن ندارند.

محمد حسین جوهری یکی از باشندگان محل در صحبت با میثاق نیوز میگوید باشندگان  این منطقه مجبور اند آب آشامیدنی خود را از ساحات دور و با دشواری های زیادی فراهم کنند. به گفته وی تعداد فامیل های که فعلا با کمبود شدید آب مواجه هستند به بالای 4 هزار خانواده میرسد و این خانواده ها بعد از ساعت ها انتظار و ایستادن در صف یک نل باریک آب، فقط آب کمی به دست میاورند که برای یک شب و روز آنها آنهم صرف برای خوردن و پخت و پز هم کافی نیست.

محمد حسین جوهری، فعال مدنی و باشنده محل

آقای جوهری میگوید: «از هرخانواده روزانه یک نفر مکلف است وقت خود را صرف آوردن کند. مردم از صبح زود یعنی بعد از اذان صبح مقابل نل باریک شرکت آب رسانی (در این منطقه تنها همین یک شرکت آبرسانی خصوصی فعالیت دارد) صف میکشند و بعد از 4 یا 5 ساعت یا هم بیشتر مقدار کمی آب بدست میاورند.»

او میگوید مردم از ناحیه آب به حدی دچار مشکل اند که حد و اندازه ندارد.

در این منطقه مانند بسیاری از عرصه های دیگر، در زمینه آبرسانی نیز دولت خدمات لازم ندارد. مردم محل از سالها به این سو آب مورد نیاز خود را از طریق یک شرکت آبرسانی خصوصی با قیمت هرمتر مکعب 50 افغانی تامین میکنند.

شرکت قراردادی اما برخلاف قرارداد با مردم، فعلا ظاهرا به دلیل پایین رفتن سطح آب از تامین آب مورد نیاز مردم به جز تعدادی محدودی از خانواده ها، ناتوان است.

مشکل کمبود آب آشامیدنی در غرب کابل دیرپا و فاجعه بار است. منطقه ای با حدود دو میلیون جمعیت اما فاقد خدمات دولتی لازم. عمق چاه‌ها در این منطقه دست کم به 80 تا 100 متر میرسد.

زنگ هشدار برای حاکمان و مسوولان شهر سالها پیش به صدا در آمده اما ظاهرا تاهنوز کسی جدی نگرفته است. بحران کمبود آب در کابل بخصوص غرب کابل درحد جدی و فوری است که اگر به زودی برای رفع آن اقدام نشود،  یک فاجعه انسانی و بشری باشندگان این منطقه را تهدید میکند که در آنصورت مسوول درجه اول آن حاکمان فعلی خواهند بود.

متاسفانه وعده‌هایی که حکومت ها یا مسوولان پیشین مبنی بر تامین آب کابل از منابعی در بیرون از این شهر مانند انتقال آب از دریای پنجشیر یا بندهای «شاه و عروس» و «شاه توت» داده بودند نیز یا مطلقا دروغ بوده و یا هم طرح های مورد نظر آنها دست کم تاکنون ناکام بوده است.

با این حال براساس تصاویری که به تازگی در شبکه های اجتماعی دست به دست میشود برخی مسوولان طالبان از ساحه آسیاب بینی که در معرض کمبود شدید آب آشامیدنی قرار دارد دیدن کرده اند.

جنرال مبین و یک عضو دیگر طالبان در حال بازدید از منطقه آسیاب بینی-برچی

براساس یک ویدیوی منتشر شده، جنرال مبین از اعضای طالبان همراه با فرد دیگر این گروه که سمت و مسوولیت آن در ویدیو مشخص نیست شبانه از این ساحه دیدن کرده اند و با انتقاد تند از مالک شرکت آبرسانی که مسوولیت توزیع آب در این ساحه را بردوش داشته، میگوید برای رفع کمبود آب 5 حلقه چاه در این ساحه حفر خواهند کرد.

معلوم نیست که این اظهارات آقای مبین تا چه حد مسوولانه است و حفر چاه های بیشتر آیا اصلا راه حل بحران کم آبی در کابل و مشخصا این منطقه خواهد بود؟

غلام حسین الهام

غلام حسین الهام، باشنده اصلی ولایت غزنی، خبرنگار چندین رسانه در چندسال اخیر بوده است.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید

بستن