ادامه بازداشت‌ها، شکنجه و قتل نیروهای امنیتی پیشین؛ آیا عفو عمومی طالبان یک فریب بوده است؟

طی ماه‌های اخیر ده‌ها تن از نیروهای امنیتی پیشین توسط طالبان گرفتار، ترور و یا هم به فجیع ترین شکل ممکن کشته شده اند. هرچند آمار دقیق و واحدی از مجموع مواردی که طی 20 ماه حاکمیت طالبان به وقوع پیوسته در دست نیست اما بر اساس گزارش‌هایی که تاکنون در این مورد تهیه شده، از قتل و ترور صدها تن از نیروهای امنیتی پیشین حکایت دارد.

در تازه ترین مورد بدرالدین حیدری، فرمانده پیشین پولیس ولسوالی بکخیل ولایت پکتیکا یک روز پس از بازداشت توسط طالبان، به قتل رسیده است.

روزنامه اطلاعات روز با استناد به منابع و نزدیکان آقای حیدری، در گزارشی گفته که خبر قتل وی شام امروز (چهارشنبه، ۱۰ حوت) از سوی نزدیکانش تایید شده است.

بدرالدین حیدری یک روز پیش توسط طالبان در مرکز ولایت خوست بازداشت شده بود اما طالبان خبر بازداشت او را رد کرده بودند.

به‌گفته‌ی یکی از نزدیکان این نظامی پیشین به رسانه‌ها، یکی از دوستان او از ولایت پکتیکا برایش پول حواله کرده بود و او هنگامی که می‌خواست پول را از صرافی بگیرد، توسط طالبان شناسایی و بازداشت شده بود.

در سوی دیگر، منابع محلی در ولایت پنجشیر می‌گویند که طالبان یک پدر و پسر را که هر دو از نظامیان حکومت پیشین بودند، از مربوطات شهر کابل بازداشت کرده‌اند.

رسانه‌ها بر اساس معلومات منابع محلی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حوت) گزارش کرده اند که طالبان «شاه آقا نوری» و پسرش «ویس نوری» را چهار روز قبل از مربوطات حوزه‌ی یازدهم امنیتی شهر کابل بازداشت کرده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع، «شاه آقا نوری» در حکومت پیشین افسر وزارت داخله بود و پسرش نیز به‌عنوان سرباز در صفوف پولیس خدمت می‌کرد. این پدر و پسر باشندگان اصلی ولایت پنجشیر هستند.

منابع افزودند که پس از سقوط نظام جمهوری به‌دست طالبان، این پدر و پسر بیکار شده بودند و در داخل کشور زندگی عادی داشتند. تاکنون علت و انگیزه‌ی بازداشت این نظامیان پیشین مشخص نشده است.

شماری از نیروهای امنیتی پیشین که بعد از تسلط طالبان بر کشور، توانسته اند از کشور خارج شوند نیز سرنوشت غمباری دارند. اکثریت این نیروها که در کشورهای همسایه پناه آورده اند بی سرنوشت، در معرض خطر سوء استفاده و یا هم قربانی حوادث اند.

به طور نمونه یکی از این نظامیان حکومت پیشین به تازگی با خانواده‌اش در مسیر رسیدن به ایتالیا در آب‌های این کشور غرق شده است.

بسته‌گان نذیر احمد زینل، نظامی حکومت پیشین، روز چهارشنبه، ۱۰ حوت، جان باختن او و اعضای خانواده‌اش را در پی غرق شدن کشتی حامل آنان، تأیید کرده‌اند.

در این حادثه حدود 40 پناهجو که عمدتا اتباع افغانستان، ایران و پاکستان بودند در آبهای ایتالیا چان باختند.

نذیر احمد زینل، مدیر شهری ریاست امنیت ملی هرات بود که پس از تسلط طالبان بر افغانستان راه سفر در پیش گرفت. او از راه قاچاق می‌خواست به ایتالیا برود.

این درحالی است که رهبری طالبان در اولین روزهای برگشت به قدرت از فرمان عفو عمومی خبر دادند اما به نظر می‌رسد که این ترفندی برای غافلگیر کردن مخالفان این گروه به خصوص نیروهای امنیتی پیشین بوده است.

غلام حسین الهام

غلام حسین الهام، باشنده اصلی ولایت غزنی، خبرنگار چندین رسانه در چندسال اخیر بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن