چراغ سبز روسیه به طالبان؛

پوتین: طالبان را به‌زودی از فهرست گروه‌های تروریستی خارج می‌کنیم

یک روز پس از برگزاری نشست مسکو، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور گفته است که کشورش در آینده نزدیک گروه طالبان را از فهرست گروه های تروریستی خارج می کند.

او، در یک سخنرانی در شهر سوچی روسیه گفت:”برای اطمینان از اینکه روند ثبات بتواند با سرعت مورد نیاز پیش برود، البته که باید به افغانستان کمک کرد تا اقتصاد خود را بازیابی کند.”

پوتین همچنان خواستار آزادسازی میلیاردها دالر پول مسدود شده افغانستان شده و گفت که کشورهای غربی باید این پول ها را آزاد کنند تا مشکلات اجتماعی و اقتصادی افغان‌ها، حل گردد.

به نقل از بی بی سی، روسیه در سال ۲۰۰۳ طالبان را “سازمان تروریستی” خواند اما پیش از آن که طالبان قدرت را در حدود دو ماه پیش در افغانستان به دست بگیرند، میزبان دو نشست گفتگوهای صلح افغانستان با حضور نمایندگان طالبان و شماری از رهبران سیاسی کشور بود.

با این حال، ولادیمیر پوتین گفته است که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان کار درستی انجام داد. او اما افزوده که مسئولیت آنچه در افغانستان اتفاق افتاد متوجه کشورهای عضو ناتو و عملکرد آن‌ها در بیست سال گذشته است.

چهارشنبه گذشته، 28 میزان، روسیه میزبان یک نشست با شرکت نمایندگان ده کشور درباره افغانستان بود که درآن، روسیه خواستار کمک های بشردوستانه به افغانستان شد.

طالبان و تعامل با جامعه جهانی

روسیه از کشورهای حامی طالبان به شمار می رود که میزبان چندین نشست میان رهبران این گروه و سیاسیون کشور بوده است. مسکو بارها از این گروه حمایت کرده و حتی گفته می شود که شماری از سربازان روسی در صفوف این گروه، مشغول آموزش جنگجویان طالبان هستند.

برخورد طالبان با زنان یکی از معیارهایی است که در روزها و ماه های آینده سرنوشت رابطه طالبان با کشورهای جهان را مشخص خواهد کرد.

رویکرد ضد امریکایی طالبان، شاید یکی از دلایل اصلی حمایت روسیه از این گروه به شمار می رود. روایت رسمی گروه طالبان، مبارزه با اشغال و بیرون کردن اشغال گران امریکایی از کشور به شمار می رود که در سایه آن، هزاران جنگجوی خویش را به سنگرها کشانیده است.

اکنون و با سقوط کابل به دست این گروه، طالبان ناگزیرند که با جامعه جهانی و کشورهایی که در قضایای منطقه و افغانستان دخیل هستند روابط ایجاد کنند و معیارهایی را نیز بپذیرند تا بعنوان یک حکومت، بتواند با دیگران تعامل کند.

طالبان تاکنون در مورد خشونت، حقوق بشر، حقوق زنان و مشارکت عمومی در قدرت، از خود نرمش نشان نداده اند و روز به روز بر افزایش این موارد تاکید کرده اند.

شماری از آگاهان مسایل سیاسی براین باورند که این گروه هیچ گاهی دست از اقدامات تروریستی، برنمی دارند و میزان تبعیض، خشونت، سرکوب زنان و نقض حقوق بشر، در روزها و ماه های آینده از سوی این گروه بیشتر خواهد شد.

سلطان حیدری- کابل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن