وزارت معارف طرح رشتهبندی دوره لیسه را به نظرسنجی گذاشت
وزارت معارف در خبرنامه امروز شنبه، (۲ سنبله) اعلام کرده اند که طرح رشتهبندی دوره لیسه مکاتب به دو رشته اجتماعی و ساینسی را به نظرسنجی گذاشته است.
در صورت پذیرش این طرح، «تعلیمات عمومی» در مکتبها از صنف دهم تا دوازدهم به دو رشته «ساینس و اجتماعیات» تجزیه میشوند و دانشآموزان به صورت تخصصی در یکی از این رشتهها آموزش خواهند دید.
در این طرح سه پرسش مطرح شده و از تمام صاحبنظران، استادان، آموزگاران، محققان، نویسندگان و سایر فعالان عرصه آموزش خواستهاست که دیدگاههایشان را در این مورد ارائه کنند.
در خبرنامه وزارت معارف آمده: “در حال حاضر، تمام دانشآموزان مکاتب تعلیمات عمومی براساس یک نصاب تعلیمی واحد از صنف اول تا دوازدهم آموزش میبینند. یکی از پیشنهادها این است که تعلیمات عمومی در دوره لیسه، به دو رشته ساینس و اجتماعیات تجزیه شود تا دانشآموزان بهگونه تخصصیتر آموزش ببینند”
در حال حاضر، دانشآموزان مکاتب «تعلیمات عمومی» را بر اساس یک نصاب آموزشی از صنف اول تا دوازدهم به صورت عمومی آموزش میبینند.
کارشناساس طرح کنونی را چندان به سود دانشآموزان و در مجموع نظام معارف کشور نمیدانند.
وزارت معارف از آموزگاران و در مجموع فعالان عرصه آموزش در مورد درستی رشتهبندی در مکاتب با توجه به تجریبات کشورهای دیگر پرسیده است.
این سه پرسش در اعلامیه چنین آمده: “آیا رشتهبندی از نظر علمی و نتایج تجربیات سایر کشورها درست است؟ آیا رشتهبندی در شرایط فعلی افغانستان قابل تطبیق میباشد؟ آیا مناسب است که تعلیمات عمومی در دوره ثانوی به رشتههای ساینس و اجتماعیات تجزیه شود؟”
این تصمیم وزارت معارف درحالی اعلام شده است که پیش از این بارها دانش آموزان مکاتب از حجم زیادی مضامین درسی در مکاتب شکایت داشته اند.
رشتهبندی تخصصی از دوران لیسه در شمار از نظامهای آموزشی جهان، مرسوم است که بربنیاد آن، دانشآموزان، پیش از اتمام مکتب میتوانند گرایش تخصصی مورد علاقه خود در دانشگاه انتخاب کنند.