غنی خطاب به طالبان: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را باید بپذیرید

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور امروز (شنبه، ۲۶ اسد) در یک همایش انتخاباتی تیم «دولت‌ساز» که در کابل صحبت می‌کرد گفت، طالبان می‌توانند در چارچوب نظام جمهوری اسلامی بپیویدد و بر گزاری انتخابات را رد نکنند.

آقای غنی گفت که به برگزاری صلح تن میدهد که گذشته در آن تکرار نشود، به بیان وی گزینۀ بهتر از انتخابات در روند مردم سالاری وجود ندارد  وی گفت: “طالبان انتخابات را باید قبول کند، اگر چند سال مرحله‌ی گذار باشد، قبول است، اما این که دایمی به یک فورمول «خشک» بیایید و به‌خاطر چند روز کل آینده‌ی نسل‌های آینده را تباه کنید، آن غیر ممکن است”.

آقای غنی با اشاره به تصمیم لوی جرگه گفت: “بر اساس فرمایش لویه جرگه برای دور کردن خشونت منفی طالبان، ما مطلقا حاضر هستیم. طالبان کدام قوت مثبتی را نشان ندادند”.

آقای غنی همچنان با اشاره به صلح با حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار گفت که گروه طالبان نیز به روند صلح میپوندد. وی همچنان با انتقاد از گروه های «سیاسی مشخص» در بدنه حکومت در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت که حکومت را در این چند سال از دست آنها خارج کرده است، زنان و جوانان را به بدنه نظام افغانستان وارد کرده، او گفت که زورگیری نباید به یک فرهنگ در کشور بدل شود.

آقای غنی با اشاره به گفتگوهای صلح بیان داشت: “صلح دقت و آمادگی کار دارد و هیچ شک و شبهه وجود ندارد که ما این نوع صلح را می‌خواهیم؛ تمام کوشش ما در چند سال اخیر زمینه سازی برای تحقق چنین صلحی بوده است.”

به بیان آقای غنی در صلح بازنده و برنده نیست و برنده صلح تمام مردم افغانستان است.

او خطاب به طالبان گفت که بالاخره باید انتخابات را قبول کنند اما اگر اینکه بخاطر چند روز تمام آینده افغانستان را سیاه کنند قابل قبول نیست.

آقای غنی خطاب به نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و سیاسیون نیز گفت: “می‌خواهند انتخابات را به چالش بکشند. اما رییس جمهور تان در انتخاب اعضای کمیسیون‌ها یک رای داشت بناً کاندیدا مسوولیت واضح در راستای برگزاری انتخابات دارند.”

این در حالی است که هشتمین دور مذاکرات صلح بین نمایند‌گان آمریکا و طالبان، چند روزی میشود که پایان یافته و امضای یک توافق نامه را هردو جانب برای مشورت با رهبران خود مشروط اعلام کردم کرده است.

گروه طالبان همچنین هشدار داده است که برگزاری انتخابات در آستانه توافق صلح، به معنی تشدید و ادامه جنگ در کشور است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن