تب کانگو در کابل و هرات ۲۹۶ فرد را مبتلا و جان ۳۲ تن را تا کنون گرفته است
وزارت صحت عامه اعلام کرده است که در شش ماه اخیر تنها در کابل و هرات ۲۹۶ واقعه تب کانگو ثبت شده و ۳۲ تن تا حال بر اثر این بیماری جان دادهاند.
شاه ولی معروفی مسئول کنترول بخش امراض ساری وزارت صحت عامه گفته این آمار از ماه جنوری سال روان میلادی تا کنون ثبت شده و در بارۀ آمار مبتلایان این بیماری در دیگر ولایتها اطلاعی در دست نیست. وی افزود: “بر اساس ارقام فعلی ۲۹۶ قضیه ثبت شدهاند که از این میان ۳۲ تن این بیماران جان داده اند”.
به گفته او در جریان هفته جاری بهدلیل ذبح حیوانات در روزهای عید قربان، آمار مبتلایان به بیماری تب خوندهنده بلند خواهدرفت.
از سوی هم رادیو آزادی به نقل از سرطبیب شفاخانه انتانی در کابل گزارش ده است که تنها در سه روز عید قربان ۲۵ بیمار کانگو به این شفاخانه منتقل شدهاند.
پیش از این وزارت صحت عامه در روز های عید در باره تهدید بیماری کانگو هشدار داده بود.
وزارت صحت عامه افغانستان از مردم خواسته تا در صورت مشاهده چنین علایم، مریض را به شفاخانه انتقال دهند.
بیماری کانگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش«کنه» یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه حیوانات و انسان آلوده منتقل میشود.
این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین پیدا شد و در سال ۱۹۶۹ متخصصان دریافتند که این ویروس مشابه همان بیماری است که در سال ۱۹۵۶در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شده است. از این رو نام کنونی کنگو به آن داده شد.
تب خونریزیدهنده کنگو در انسان، بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد میکند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است.
ویروس تب کنگو تا ۲۴ ساعت قابلیت انتقال از بدن مرده به افراد دیگر را دارد و با توجه به انتقال سریع بیماری از طریق مخاط، ترشح و خون مرده به افراد دیگر، بیماران فوتی با رعایت شرایط بهداشتی، در پوشش مخصوص، توسط افراد مجهز به لباسهای مخصوص به خاک سپرده میشوند.