جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان: سازمان ملل با طالبان در آپارتاید جنسیتی همسو است
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان در تازه ترین موضع گیری خویش سازمان ملل متحد را به همسویی با طالبان در آپارتاید جنسیتی متهم کرده و گفته است که این سازمان بارها به فرمانهای سرکوبگرانه طالبان تمکین کرده است.
به گفته این ایتلاف تصمیم سازمان ملل برای ادامهی فعالیت در افغانستان در شرایطی که طالبان مانع کار زنان هستند، تعهد این سازمان به ارزشهای حقوق بشری و مشارکت معنادار زنان را زیر سئوال میبرد.
ایتلاف جنبش های اعتراضی زنان افغانستان در اعلامیه خویش که روز جمعه ۲۲ ثور منتشر شده، تاکید کرده است که ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل توسط طالبان «یک حرکت کاملا قابل پیشبینی بود» و آپارتاید جنسیتی در بیش از ۴۰ حکم این گروه که برای محدودکردن حقوق زنان صادر کرده، مشهود است.
در بخشی از اعلامیه ایتلاف جنبش های اعتراضی زنان افغانستان آمده است:«وقت آن است که این نهادها فعالیتهای خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورند و تا زمانی که زنان اجازهی کار نیافتهاند، از هرگونه تعامل بیقیدوشرط با طالبان خودداری و از تمام ابزارها و اهرمها برای پاسخگویی طالبان در قبال موارد نقض حقوق بشر استفاده کنند.»
- زنان معترض افغانستان: از وضعیت موجود و ظلم و ستم طالبان به ستوه آمدهایم
- سرکوب زنان و دختران معترض و خبرنگاران
- «روز جهانی آموزش» و محرومیت زنان و دختران افغانستان از بینادیترین حقبشری
در این اعلامیه گفته شده است که تصمیم سازمان ملل برای تمکین به فرمانهای سرکوبگرانه طالبان به بهانه توزیع کمکهای بشری به طالبان جرأت بیشتر داده تا با معافیت از حسابدهی و مجازات به حملات خود علیه حقوق زنان ادامه بدهند.
در این بیانیه از سازمان ملل و سایر سازمانهای کمکرسان بینالمللی خواسته شده تا در دفاع از حقوق زنان موضع جدیتری اتخاذ کنند.
پیشتر سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که علی رغم ممنوعیت کار زنان در این نهاد آماده است که در افغانستان بماند و به کمک های انسانی خویش ادامه دهد.
این تصمیم سازمان ملل با اعتراضات گسترده ای در بین نهادهای حقوق بشری روبرو شده است.
گزارشگر: فاطمه کریمی