نامه سرگشاده صدها خبرنگار افغانستان به سازمان ملل:

تمام دستاوردهای بیست سال گذشته رسانه‌ها در افغانستان نابود شده است

گزارشگر: محمد جعفر احمدی 
شماری از خبرنگاران افغانستان در پاکستان؛ آنان می گویند که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان که در آلمان فعالیت دارد، در نامه‌ی سرگشاده ای به دبیرکل سازمان ملل متحد از آدرس نزدیک به شش صد خبرنگار افغانستان گفته است که این سازمان، باید در برابر طالبان اقدامات عملی انجام دهند.
در نامه سرگشاده این سازمان، تاکید شده است که با بازگشت طالبان به قدرت، جریان آزادی بیان به شدت محدود شده و تقریبا تمامی ظرفیت های جامعه رسانه ای افغانستان از دست رفته است.
این سازمان همچنان از آنتونیو گوترش دبیرکال سازمان ملل خواسته تا نسبت به سرنوشت صدها خبرنگاری که به دلیل فشار طالبان، کشور را ترک کرده و در کشورهای سومی سرگردان هستند توجه جدی کند.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان به تازگی در آلمان شروع به فعالیت کرده است.
درنامه سرگشاده خبرنگاران افغانستان به گوترش تاکید شده است که این سازمان، تاکنون هیچ اقدام عملی برضد طالبان نکرده و دیگر سازمان های بین المللی نیز برای تحت فشار قرار دادن طالبان، کاری نکرده اند و باید برضد این گروه، مجازات ها و تحریم های شدیدی اجرا شود.
دربخشی از این خطاب به آقای گوترش آمده است: ” با تأثر امروز در داخل افغانستان همه دستاوردها بر باد رفته و بیکاری، فقر، تحقیر و ترس ازمرگ، امان ما را بریده است و اگر در تبعید اجباری از کشور به سر می‌بریم درسراسرجھان سرگردانیم. درحقیقت معنا، ظرفیت‌ھای حرفه‌ای وھرآن چیزی که ھویت جامعه رسانه‌ای را شکل داده بود، از دست داده‌ایم.”
همچنان در این نامه گفته شده است که سازمان ملل باید برای رهایی شماری از خبرنگاران زندانی در افغانستان تلاش و برای کمک به خبرنگاران گیر مانده در کشورهای سومی مانند پاکستان و ایران، اقدام کند.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان در این نامه تاکید کرده است که در نزدیک به دوسال گذشته، 60 درصد رسانه ها در افغانستان مسدود شده و 115 خبرنگار نیز بازداشت، لت و کوب و تهدید شده اند.
هم اکنون صدها خبرنگار که پس از سقوط افغانستان به دست طالبان به کشورهایی چون ایران و پاکستان رفته اند با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند و سازمان های حامی خبرنگاران، نسبت به حل مشکلات آنان، اقدام قابل توجهی انجام نداده اند.
شماری از این خبرنگاران برخورد دوگانه سازمان های حامی خبرنگاران را به شدت مورد انتقاد قرارداده و می گویند که بسیاری از خبرنگاران با سابقه و تحت خطر هنوز در کشورهای سومی به سر می برند اما شماری از افرادی که با جعل اسناد توانسته اند هویت خبرنگاری شان را تایید کنند به کشورهای امن منتقل شده اند.
با این حال شماری از خبرنگارانی که هنوزهم در افغانستان فعالیت می کنند می گویند که آنان هیچ امیدی به آینده فعالیت های شان ندارند و طالبان به شدت تمامی محتوای نشرات رسانه های موجود را زیر نظر دارند.
به گفته آنان، طالبان به خبرنگاران و فعالان رسانه ای به چشم دشمنان خویش می بینند و از هر فرصتی برای تهدید و آزار آنان استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *