هفت حزب سیاسی: از نشست صلح استانبول حمایت میکنیم
نمایندگان هفت حزب سیاسی در کابل و در اعلامیه ای، از برگزاری نشست صلح استانبول اعلام حمایت کرده و تاکید کردند که نباید جریانات و اشخاصی روند صلح را با مشکل روبرو سازد.
این هفت حزب از دیگر طرفها و جریانهای سیاسی تاثیرگذار در کشور خواستند با مجموعه احزاب شامل در کمیتهی سیاسی، همسو شده و با همکاری یکدیگر از فرصت پیش آمده برای آوردن صلح در کشور تلاش کنند.
حزب جمعیت اسلامی به رهبری صلاحالدین ربانی، حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، حزب وحدت اسلامی به رهبری محمد کریم خلیلی، حزب جنبش ملی اسلامی به رهبری مارشال عبدالرشید دوستم، حزب افغان ملت، حزب وحدت اسلامی مردم به رهبری محمد محقق و حزب محاذ ملی اسلامی شامل این هفت حزب سیاسی می شود.
در بیانیه مشترک این احزاب، از برگزاری نشست صلح استانبول استقبال و ابراز امیدواری شده است که با همکاری جهانی و منطقهای و تلاشهای طرفهای سیاسی اشتراک کننده در اجلاس، راه حل مناسب، معقول، جامع و همه شمول برای ختم جنگ و منازعه بیش از چهار دهه افغانستان پیدا شود.
این احزاب گفته که در قدم بعدی در نظر دارند که نشست میان این احزاب و سایر نهادها نیز برگزار شود و حتی با افراد طالبان و دولت افغانستان نیز در تماس خواهند شد.
در اعلامیه این احزاب نیز آمده که آنان تأمین صلح و ایجاد ثبات پایدار در افغانستان را به نفع امنیت منطقه و جهان دانسته و از تمام کشورهای همسایه، منطقه و جهان خواسته که برای یافتن جنگ و آوردن صلح و بازسازی کشور صادقانه همکاری کنند.
غیرت بهیر، از اعضای ارشد حزب اسلامی افغانستان نیز در این نشست به نمایندگی از حزب اسلامی گفت که هفت حزب سیاسی روی چندین موضوع به تفاهم رسیدهاند و اینکه بعضی از حلقات میخواهند در روند صلح مشکل ایجاد کنند واقعیت دارد و در این شرایط حساس همه افغانها باید دست به دست هم دهند که از اجلاس ترکیه همه شرکت کنندگان با دست پر برگردند.
آقای بهیر گفت که هفت حزب تصمیم گرفته که به تفاهم برسند و با تفاهم مشترک به نشست ترکیه بروند و آنان تلاش دارند که با جهتهای دیگر مانند طالبان و دولت افغانستان تماس بگیرند تا دامنه این تفاهم گستردهتر شود.
او گفت که تفاهم این احزاب را با دولت نیز منتفی نداسته و اگر تمام جناحها به گفته او، قبل از سفر به ترکیه به یک طرح واحد و همنظری به ترکیه بروند به نفع افغانستان است.