کمیسیون مستقل حقوق بشر: طالبان به شکل پیوسته نظامیان پیشین را شکنجه و به قتل می رسانند
براساس تازه ترین گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که در بیرون از کشور فعالیت دارد، حکومت طالبان به شکل مداوم نظامیان پیشین افغانستان را بازداشت، شکنجه و به قتل می رسانند.
براساس گزارش این کمیسیون، در بسیاری موارد طالبان حتی جسد نظامیان پیشین را پارچه پارچه کرده و بالای شان خنده می کنند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان روز یکشنبه، 28 حوت با نشر اعلامیهای گفته اسست که “طالبان نظامیان پیشین را پس از بازداشت و شکنجه، با بیرحمی تمام و روشهای بسیار دردآور نابود میکنند.”
در بیش از یک و نیم سال گذشته، گزارش های مختلف و معتبری از سوی نهادهای مدافع حقوق بشر به نشر رسانیدند که براساس آن، طالبان علی رغم اعلام عفو عمومی، صدها نظامی پیشین را بازداشت و به قتل رسانیده اند.
- اختطاف و قتل غیر نظامیان از سوی طالبان درحال افزایش است
- گروه طالبان مسئول بیشترین خشونت علیه غیرنظامیان بودهاند
- ادامه بازداشت و شکنجه غیرنظامیان در پنجشیر در نبود سازوکارهای معتبر عدلی و قضایی
شماری از جنگجویان این گروه از صحنه قتل و تیرباران نظامیان پیشین، فیلم کرده و برخی از این فیلم ها در شبکه های اجتماعی نیز نشر شدند.
در تازه ترین ویدیو که از چند روز به این طرف در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، طالبان یک نظامی معلول پیشین را پس از شکنجه با خریطهی پلاستیکی خفه می کنند.
طالبان تاکنون در باره جنایت های جنگجویان شان در باره نظامیان پیشین، اظهار نظر رسمی نکرده اند اما برخی منابع می گویند که گروه های مختلفی از طالبان، از فرمان عفو عمومی رهبر شان سرپیچی می کنند.
در اعلامیه تازه کمیسیون حقوق بشر افغانستان آمده است:” اسناد و مدارک زیادی وجود دارد که نشان میدهند طالبان، چگونه نظامیان را با انواعِ اهانتهای فیزیکی، شکنجه و سپس تیرباران میکنند.”
در اعلامیه همچنان آمده است شمار زیادی از نظامیان پیشین که بیشتر افراد پایینرتبه و یا سربازان بودهاند، در افغانستان باقی مانده و از ترس انتقامگیری و شکنجه توسط طالبان به شکل مخفیانه زندگی می کنند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر از کشورهای خارجی به خصوص ناتو، خواسته تا درباره سربازان و قربانیان بزرگترین جنگ تأریخ خود تصمیم عادلانه و قابلِ قبول بگیرند و آنان و خانوادههای شان را از رنج و نابودی نجات دهند.
هم اکنون شمار زیادی از نظامیان پیشین که در افغانستان زندگی می کنند و یا به کشورهای همسایه پناهنده شده اند از بی سرنوشتی و تهدیدات جدی شان نگران هستند و می گویند که نهادهای مختلف حقوق بشری نسبت به آنان کاملا بی توجه هستند.
گزارش: محمد جعفر احمدی