در راستای پیشرفت روند صلح افغانستان؛

آمریکا برای کاهش تنش میان هند و پاکستان تلاش می‌کند

ایالات متحده در تلاش است تا از تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان و اثرگذاری آن روی روند صلح افغانستان جلوگیری به عمل آورد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری امریکا علنا روی کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان متمرکز شده است. انفجار ۱۴ فبروری در منطقه کشمیر تحت کنترل هند موجب شد تا هند اولین حملات هوایی در داخل پاکستان از زمان جنگ ۱۹۷۱ را انجام دهد.

مقام‌های ارشد امریکایی گفتند، ایالات متحده در گفت‌وگو با مقام‌های ارشد پاکستان بر لزوم کاهش خطر رویارویی با هند تاکید کرده و اسلام‌آباد در مقابل نسبت به تاثیرگذاری آن روی افغانستان هشدار داده است. به گفته مقام‌های امریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، مقام‌های پاکستانی تاکید دارند در صورت وقوع یک بحران تمام عیار قابلیت آنها برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان به خطر می‌افتد.

یک مقام امریکایی با اشاره به هشدارهای پاکستان تاکید کرد: آنها دیگر تسهیل‌کننده نخواهند بود و فشاری که اکنون به طالبان وارد می‌کنند، متوقف خواهند کرد.

پیش از این وزرات خارجه پاکستان هشدار داده بود تنش‌های بوجود آمدئه میان اسلام آباد و دهلی روند گفتگوهای صلح افغانستان را متاثر می‌کند.

مقام‌های پاکستانی تاکید دارند در صورت وقوع یک بحران تمام عیار میان دهلی- اسلام آباد، قابلیت آنها برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان به خطر می‌افتد.

در این میان، ابهام در سیاست‌ خارجی کابل در قبال این دو کشور متخاصم نیز بر میزان هراس در این زمینه افزوده است.

کابل با دهلی نو، روابط استراتژیک دارد؛ اما همزمان، به همکاری‌ سازنده اسلام‌آباد در تسهیل روند صلح با طالبان نیز به شدت‌ نیازمند است. افغانستان بارها پاکستان را متهم به حمایت از تروریست و سازمان‌دهی حملات خونین تروریستی در افغانستان کرده است. هر چنددر گذشته اداره امنیت ملی کشور اسنادی را نیز ارایه کرده است که دال بر حمایت از سازمان استخباراتی پاکستان در حمایت از گروره های تروریستی در افغانستان است اما اسلام‌آباد بارها این ادعاها را رد کرده است.

گفتگوهای صلح افغانستان در حالی میان طالبان و امریکا در قطر برای چندمین دور متوالی کلید خورد است که پاکستان مدعی است نقش تسهیل کننده‌ای در این زمنیه داشته است. پیش از این زلمی خلیلزاد  نماینده وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در سفری به پاکستان خواستار میزبانی اسلام آباد از نشست میان او و طالبان شده بود. درخواستی که از سوی طالبان رد شد.

دولت ترامپ بخش عظممی از کمک‌هایش به پاکستان را لغو کرده است. اتفاقی که به شدت در روابط این دو هم‌پیمان استراتزیک آسیب وارد کرده است.امریکا پاکستان را به ارتباط با شبه‌نظامیان طالبان که در افغانستان علیه نیروهای امریکایی و دولت تحت حمایت واشنگتن می‌جنگندند، متهم می‌کند.

اکنون هرچند روابط تیره هند و پاکستان به روال عادی اش بازگشته است و قطار دوستی نیز دیروز از پاکستان به هند رفته است اما ریشه اختلافات این دو کشور سر دراز دارد. از جانبی هم هند خود را بزرگترین کمک کننده در حوزه کشورهای منطقه به افغانستان می‌داند که این پذیرش این مهم برای پاکستان دشوار است.

اینکه امریکا چقدر می‌تواند میزان بحران میان هند و پاکستان را کاهش دهد و از سوی دیگر حمایت اسلام آباد را در روند صلح افغانستان که امریکا به شدت عجله دارد هرچه زودتر به فرجام نیک برسد متقاعد به همکاری کند بسته به گفتگوهای دارد که ظاهرا زلمی خلیل‌زاد عهده دار آن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *