به دلیل عدم رسیدگی به دوسیه های مهاجرتی؛

صدها دارنده کیس‌های پی1 و پی 2 در اسلام دست به اعتراض زدند

 

صدها پناهجوی افغان که از سوی نهادهای مهاجرتی امریکا برای طی مراحل دوسیه های شان به اسلام آباد خواسته شده اند، روز یکشنبه، 7حوت در یک گردهمایی اعتراضی خواستار رسیدگی به وضعیت پناهندگی شان شدند.

این افراد که دارای کیس های موسوم به اولویت اول و اولویت دوم(p1-p2) هستند می گویند که در بیش از یک و نیم سال گذشته، نهادهای مسوول امریکایی هیچ توجهی به دوسیه های آنان نکرده است.

به گفته این معترضان دفتری موسوم به RSC که یک موسسه همکار با نهادهای مهاجرتی امریکا است علی رغم استخدام کارمندان مورد نیاز، تاکنون مجوز فعالیت در پاکستان به دست نیاورده است و امریکایی ها نیز تلاش لازم برای گرفتن مجوز برای کار این دفتر را انجام نداده است.

دارندگان کیس های پی 1 و پی 2 کسانی اند که به شکل غیر مستقیم با نهادها و انجوهای امریکایی کار کرده یا از پول ایالات متحده امریکا در پروژه های مختلف مستفید شده اند.

با سقوط کابل به دست طالبان، صدها تن از کسانی که با نهادهای مرتبط با امریکایی ها کار کرده بودند از سوی وزارت امور خارجه این کشور، واجد شرایط برای درخواست اقامت در امریکا شناخته شدند و وزارت امور خارجه امریکا، از آنان خواست تا برای طی مراحل کیس های شان به کشور سومی سفر کنند.

بیشتر کسانی که شامل این پروسه شده اند به پاکستان سفر کرده اند و اکنون در بی سرنوشتی مطلق به سر می برند.

مریم(نام مستعار) که نمی خواهد جزییات بیشتری از کارکرد خود با امریکایی ها را در اختیار خبرگزاری میثاق بگذارد می گوید که مسوولان نهادی که او با آنها کار کرده، از او خواسته بودند که هرچی زودتر به کشور سومی برود تا از سوی نهادهای مرتبط، کیس او پردازش شود.

او گفت که برای رسیدن به امریکا تمام دارو ندار زندگی خود را به بهای اندکی فروخته و به پاکستان آمده است اما اکنون، هیچ امیدی به آینده وضعیت خود ندارد.

باشندگان کیس های مهاجرتی برای امریکا می گویند که صدها نفر از اطفال شان در یک و نیم سال گذشته از درس و تعلیم باز مانده اند

مریم گفت:” در افغانستان به دلیل اینکه با امریکایی ها کار کردم امنیت نداشتم و در این جا نیز توان مالی برای ادامه زندگی ندارم و از سویی هم با ختم ویزای من، هر لحظه ممکن است از سوی پاکستان به افغانستان باز گردانیده شوم.”

محمد باقر احمدی از برگزار کنندگان اعتراض اسلام آباد، گفته است که “با ختم ویزای پناه‌جویان در پاکستان و پاسخ‌گو نبودن سازمان ملل در صدور اسناد اقامتی، آنان در معرض اخراج قرار دارند.

احمدی گفت: “دولت امریکا عده‌ی زیادی از همکارانش را که در روزهای بد در افغانستان در کنار شان بودند، تنها نگذارد بلکه حامی و همکارشان باشد.”

شماری از شرکت کنندگان در اعتراض امروز، می گویند که آنان به دلیل مشخص نبودن سرنوشت شان، با مشکلات روانی دست و پنجه نرم می کنند.

به گفته این افراد، نهادهای خارجی بخصوص امریکایی ها هیچ کمک مالی برای کسانی که کیس های پی 1 و پی 2 دارند نکرده اند و اکثر کسانی که در اسلام آباد هستند با مشکلات شدید مالی روبرو هستند.

تاکنون مشخص نیست که چرا پاکستان تاکنون مجوز فعالیت دفتر RSC درپاکستان را صادر نکرده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *